Aitan lempeät unet

Vuonna 1900 valmistunut aitta toivottaa sinut lämpimästi majoittumaan Saimaan rannalle vanhan maatilan pihapiiriin. Talon pihapiirissä aitasta huoneita löytyy yhteensä viisi. Niiden majoituskapasiteetti vaihtelee 2-4 hengen välillä. Kaikista aitoista löytyy hyttysverkot, sähkö ja vessana palvelevat kolme siistiä ja lähes hajutonta ulkohuussia.

Kaikkien aittojen varaus tapahtuu Airbnb sovelluksen kautta (kts. lisätietoa alla)

Jos tarvitset aittaan pienille vauvoille pinnasänkyä, sellainenkin löytyy tarvittaessa. Aittojen ovet ovat lukittavissa ulkopuolelta, eli voit jättää huoletta tavarasi aittaan, jos lähdet päiväksi vaikkapa Lappeenrantaan kaupungille tai Päihänniemen uimarannalle. 

 Ruoan valmistaminen, syöminen ja oleilu onnistuu navetan ylisillä ja ylisten keittiönurkkauksessa. Keittiönurkkauksesta löydät kaikki tarvittavat perus-ruoantekovälineet, astiat, jääkaapin, pakastimen ja pienet kodinkoneet. Astioiden tiskaaminen tapahtuu vieraiden toimesta katetulla tiskipisteellä, josta löydät tiskiharjat, tiskiaineet ja tiskivadit. Navetan ylisiltä löydät myös muuta aktiviteettia, joitain lautapelejä sekä lehtiä ja kirjoja. Perheen pienimmille navetan alakertaan on valmistunut leikkihuone, jossa saa luvallisesti piirtää (yhdelle) seinälle sekä leikkiä erilaisilla leluilla tai antaa taiteelle tilaa piirrustustavaroiden myötä.

Villa Ketveleessä ei ole suihkua, mutta pienestä lisähinnasta pääset kyllä saunomaan Saimaan äärellä olevaan rantasaunaan. Siellä peseytyminen tapahtuu vanhanaikaisesti pesuvatia käyttämällä. Saunaan voit erikseen vuokrata "saunapaketin" - joka sisältää erilaisia hemmotteluvälineitä, pefletin ja pyyhkeen. Saunan terassilla on mukava katsella kaunista Saimaata ja hengitellä kesän tuoksuja. Pihapiiristä löydät myös nuotiopaikan, joten makkaroiden paistaminen onnistuu helposti, kunhan vaan metsäpalovaroitus ei ole käynnissä!

Rannasta löydät soutuveneen, kajakin, kolme suppilautaa ja yhden packcraft-kajakin - niidenkin lainaaminen on toki mahdollista.

Vieraanani tulet taatusti nauttimaan aidosta maalaismiljööstä, mutta toivon sinulle pientä retkihenkisyyttä. Villa Ketveleestä et löydä viiden tähden hotellia, mutta löydät paikan, jossa sielu ja mieli lepää kauniin Saimaan rannalla, puhtaan luonnon keskellä.  


Kaunis aittamajoitus, ihanat löylyt, mahtava navetan ylinen omiin ruokailuihin. Aitta oli todella idyllinen ja ihan kuin kuvissa! Lämmin suositus koko paikalle!                      - Kesävieras 2023

Emäntien Kyökki

Emäntien kyökistä löydät yhden parivuoteen aikuisille peittoineen ja tyynyineen. Myös vanhalla puisella sohvalla on mahdollisuus nukkua.

Lakanat sisältyvät automaattisesti huoneen hintaan. Emäntien kyökki on nimensä mukaan sisustettu erilaisilla vanhoilla keittiövälineillä ja vie sinut aikamatkalle menneeseen maailmaan. 

Majoituskapasiteetti max. 3

Varaa tästä Emäntien kyökki: https://www.airbnb.fi/


Kaunis ja upea miljöö! Voin lämpimästi suositella.              - Kesävieras 2023

Piikojen puhdetupa

Tästä aitasta löydät kaksi laverisänkyä, peitot ja tyynyt ja yhden puisen sohvan, johon voi myös sijata sängyn tarvittaessa. Lakanat sisältyvät automaattisesti huoneen hintaan. Piikojen puhdetuvasta löytyy käsitöitä, siivousvälineitä ja piioille muutenkin tarkoitettuja työmateriaaleja menneen maailman meiningillä. 

Majoituskapasiteetti max. 3.

Varaa tästä Piikojen puhdetupa: https://www.airbnb.fi/

Renkien peräkammari

Renkien peräkammarista löytyy kaksi sänkyä, jotka on rakennettu vanhojen viljalaarien päälle. Aitasta löytyvät myös peitot ja tyynyt ja lakanat sisältyvät automaattisesti huoneen hintaan. Siitä syystä aitassa muu oleilu on melko tiivistä - näihin sänkyihin mahtuu kuitenkin tiiviisti nukkumalla 3 henkeä. Lisäksi aittahuoneessa on pieni sohva ja pöytä. Rengeille tarkoitettu peräkammarista löytyy sen ajan työvälineitä, niin työhön kuin vapaalle. 

Majoituskapasiteetti 3. 

Varaa tästä Renkien peräkammari: https://www.airbnb.fi/


Paikka oli hurmaava. Oli ihana majoittua paikassa, jossa koira, lapset ja itse kaikki koki olonsa tervetulleeksi           - Kesävieras 2023

Pentujen pirtti

Pentujen pirtistä löytyy sänkypaikka kolmelle. Tarvittaessa vanhaan aviosänkyyn mahtuu myös nukkumaan kaksi pienempää. Kaikki sängyt sisältävät peitot ja tyynyt ja lakanat sisältyvät automaattisesti huoneen hintaan. Pitkän huiskea ei kannata olla, sillä vanhat sängyt ovat pituudeltaan lyhyehköjä, kuten ennen vanhaan ihmiset olivat. Pennuille suunnatussa aitassa voit ihailla erilaisia leluja ja pelikortteja vuosikymmenten ajalta. 

Majoituskapasiteetti max. 4. 

Varaa tästä Pentujen pirtti: https://www.airbnb.fi/


Upea miljöö Saimaan rannalla ja yksityiskohdat loppuun asti mietittyjä. Aitassa saimme kesän parhaimmat yöunet.                                                                                   - Kesävieras 2023

Äijien verstas

Äijien verstaaseen mahtuu jopa viisi majoittujaa, sillä alhaalla laverisänkyjä on kaksi ja ylhäällä toiset kaksi. Siksi tämä aitta on hieman hinnaakkaampi kuin muut. Petipaikat sisältävät luonnollisesti myös peitot ja tyynyt ja lakanat sisältyvät automaattisesti huoneen hintaan. Yläkertaan menevät portaat ovat melko jyrkät. Äijien verstas on äijien unelma. Työvälineitä, purkkeja ja purnukoita on seinillä vuosikymmenten ajalta. 

Majoituskapasiteetti max. 5.

Varaa tästä Äijien verstas: https://www.airbnb.fi/

Kulkurien kolmiomaja

Kesän 2024 uutuutena on kolmiomaja niin lähellä Saimaan rantaa, että Saimaan aallot melkein kutittelevat varpaita. Tämä maja on valmistunut vuonna 2023 ja sisältää kaksi sänkyä, jotka voi tarvittaessa yhdistää. Majan päätyikkunasta seuraat lokkien huimaa lentoa, kuulet todennäköisesti kaulushaikaran puhaltelun ja voit nähdä miten aurinko hiipii mailleen ja taas nousee aamulla ylös. Jos etsit pientä luxusta lomallesi, väittäisin että Kulkurien komiomaja on sinua varten, täällä saat majailla ylhässä yksinäisyydessä.

Majoituskapasiteetti 2. 

Varaa tästä Kulkurien kolmiomaja: https://www.airbnb.fi/