Keitä täällä asustaa?

Helena

Olen keräilijä, eräilijä, haaveilija ja visionääri. Kuvailen itseäni usein maalaiseksi, joka on vain vahingossa syntynyt kaupunkiin. Monien kaupunkivuosien jälkeen koin löytäneeni jotain hyvin omaa, Villa Ketveleen eli paikan, jossa nyt asun, toimin tilanemäntänä ja pyöritän yritystä sivutoimisena bisneksenä. Olen myös pappi, retriitinohjaaja, hiljaisuuden joogan (R) ohjaaja sekä matkailupalveluiden tuottaja ja vaellusratsastusohjaaja. 

Rakastan kukkia, kynttilöitä, Saimaata, sushia, Lappia ja maalaiselämää. Pyöritän Villa Ketveleen toimintaa pääsääntöisesti oman työni rinnalla, sillä palkkatyössä toimin Lappeenrannassa. Tervetuloa vieraakseni! 

Sumu

Sumu on porukan vanhin, pian yksitoistavuotias kultainennoutaja. Sumun lempiasioita ovat kesäisin uiminen ja talvella pellon kuopsuttaminen. Sumu viihtyykin kesällä suurimman osan ajasta järvessä kahlaillen ja uiden - se on hänen elämänsä missio. Sumu lähestyy vieraita usein häntää heiluttaen ja haukkuen, sekin on tervehtimistä.


Nuppu

Nuppu on lauman keskimmäinen, pian viisivuotias, vauhdikas ja kaikkia rakastava kultainennoutaja. Nupun ääni on pahempi kuin luonne - haukkuminen on osa hänen elämäntehtäväänsä, sillä reviirille tulijat kyllä ilmoitetaan. Nuppu tekee kaiken täysillä - se on hänen mottonsa. Hän syö täysillä, hän kierii täysillä, hän juoksee täysillä ja ennen kaikkea hän rakastaa täysillä. Siksi Nuppu myös tervehtii vieraita täysillä ja täydellä sydämellään - häntä ei siis kannata säikähtää, vaikka kaikki saattaa tapahtua, no - täysillä. 

Havu

Havu on pahnan pohjimmainen, pian kaksivee pikkukoira. Pieni koira pitkissä jaloissa, kuten voi sanoa. Havu on sydämeltään isosti kultainen - käpertyy viereeen, köllähtää selälleen ja sanoo: rapsuta. Havu on myös porukan hassuttelija ja talon siivoaja - aina kun silmä välttää, hän puhdistaa hirsien välejä vanhasta pellavariveestä.