Hiljaisuuden jooga ® - just siuta varten

Olen valmistunut Hiljaisuuden joogan ohjaajaksi loppuvuodesta 2023. 

Jos sinua, polttariporukkaa, ystäväporukkaa tai vaikkapa työyhteisöäsi kiinnostaa Hiljaisuuden jooga- laita minulle rohkeasti viestiä! Vaikka Hiljaisuuden joogassa on perimmiltään kristillinen sanoma, voit kuitenkin poimia mukaan juuri sen mikä sinua milloinkin puhuttelee. Hiljaisuuden joogan yhteyteen on mahdollisuus lisätä äänimaljarentoutusta, sillä useampi yhteistyökumppanini tekee töitä äänimaljojen parissa. Räätälöidään siis just Siun porukalle sopiva kokonaisuus! 


Alta voit lukea kiteytyksen Hiljaisuuden joogasta: 

Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi Heli Harjunpään kehittämä levollisen joogan muoto, jonka harjoituksessa mukaan otetaan koko keho, henki ja mieli. Hiljaisuuden jooga pohjautuu Hatha-joogaan, jonka liikkeet ovat lempeitä, rauhallisia ja venyttäviä - siis ihan kaikille soveltuvia. 

Jokaisen Hiljaisuuden joogan liikkeen pohjalla ovat tutut liikkeet tavallisesta joogasta, mutta harjoituksessa korostetaan erityisesti sitä, että liikkeet tulee tehdä omalle keholle soveltuvilla tavoilla ja kuunnellen, mitä oma keho milloinkin kaipaa.

Hiljaisuuden jooga on nimensä veroisesti rauhallinen joogalaji - hämärretyssä tilassa, kynttilöiden loisteessa ja kauniin ikonin ollessa keskiössä, voi ihminen rauhoittua arjen myllerryksestä.

Me ihmiset elämme tänä päivänä melko kuluttavassa maailmassa informaatiotulvineen - joten siksi me kaipaamme myös rauhaa. Aluksi joogamatolle siirtyminen saattaakin tuntua haastavalta, ikään kuin ajan hukalta kun ei seuraavaan tuntiin tai puoleentoista voikaan toimia suorittajana. Mielen hiljaisuus on tavoiteltava asia, joka ei välttämättä aukea ensimmäisellä kerralla. Harjoitusten vaikutus näkyykin usein vasta tunnin jälkeen - sisäinen rauha yhdessä ja yksin.

Hiljaisuuden joogan tunnit koostuvat siis erilaisista joogaliikkeistä, joita lempeällä tavalla toteutetaan. Harjoitus etenee matolla olevalta makuuasennolta ihmisen hyvään pystyasentoon - siitä taas välirentoutuksen kautta muutamaan aktiivisempaan liikkeeseen päättyen loppurentoutukseen. Raamatun lauseet ja rukoukset tahdittavat kauniisti harjoituksia, unohtamatta kehollista rukousta, josta ohjaaja valitsee kullekin kerralle sopivimman. Raamatun lauseiden ja rukousten voi antaa puhutella itseään tai ne voi jättää omaan arvoonsa - sinä päätät mitä haluat harjoituksesta viedä mukanasi.

Kun katsot Villa Ketveleen suuresta ikkunasta avautuvaa Saimaata, annat taakkojesi pudota harteiltasi ja hengität saaren raikasta ilmaa voit toivottavasti todeta: olen kannateltuna.

Jokainen Hiljaisuuden jooga päättyy loppuhiljentymisen sanoihin, jossa kiitollisuusasennossa käsiä kuljetetaan otsalta huulille ja siitä sydämen päälle - Sanat kuuluvat seuraavasti:

"Ajatellaan sitä, mikä on totta ja hyvää / 

Puhutaan totta ja hyvää /

  Eletään totuudessa ja hyvässä

Näitä sanoja miettiessä voit tehdä maailmasta itsellesi ja toisille taas hieman paremman paikan.