Retriittiin

Tuntuuko sinusta siltä, että välillä elämässä pitäisi vain vetää henkeä ja rauhoittua hetkisen?

Villa Ketveleessä järjestetään myös kristillisiä (hiljaisuuden) retriittejä, sillä talon emäntä Helena on valmistunut retriitinohjaajaksi vuonna 2022.

Voit saapua Villa Ketveleeseen yön ylin kestäviin retriitteihin tai päiväretriitteihin. Kaikissa retriiteissä kannattaa huomioida se, että talossa asustelee kolme koiraa, jotka ovat päivän askareissa mukana. Toisaalta taas, heidän lasnäolonsa rauhoittaa kiireisenkin mielen mitä parhaalla tavalla. 

Villa Ketveleessä on mitä parhaimmat mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen, ulkoiluun, oman elämän tutkiskeluun poissa kiireestä ja hälinästä - ehkä kaiken tämän keskellä saatat löytää yhä vahvemman yhteyden luomakuntaan ja Jumalaan. Toki ennen kaikkea kehotan vieraita lepäämään, sillä nykyisyydellään monien elämä täyttyy kiireestä, melusta ja kuormittavuudesta.  

Retriittien majoitus

Retriiteissä tärkeää on rauhallinen uni ja oleminen. Siksi yön yli kestäviin hiljaisuuden retriitteihin voidaan ottaa vain 8 majoitusvierasta, joista viidelle on paikka aittamajoituksessa, yhdelle rantasaunalla, yhdelle kolmiomajassa ja yhdelle talon yhteydessä olevassa kesähuoneessa (jonne johtavat hyvin pystysuorat portaat!). Jos taas järjestämämme retriitti on vain osittain hiljainen - majoitus tapahtuu aitassa yhdessä muiden vieraiden kanssa. Tällöin petipaikkoja on yhteensä noin 10 (+2).  Majoituksen osalta huomion arvoista on se, että majoitushuoneissa ei ole lämmitystä (pois lukien saunan takka) ja senpä takia retriittejä järjestetään vain kesäaikaan! Retriitiin kannattaakin siis ottaa lämmintä vaatetta päälle sekä villasukat jalkaan vaikka eläisimmekin kesän keskellä. Myös ruokailu tapahtuu pääasiassa navetan ylisillä ja WC-tarpeissa palvelevat huussit. Retriiteissä on siis myös enemmän retken tuntua kuin monen tähden majoitusta - otathan tämän huomioon saapuessasi retriittiin!